8 december 2021

Wordt het een eigen huis of een alternatief

2 min read

Het klinkt misschien wat raar, woningnood in ons land, maar het begint er steeds meer op te lijken. Zowel starters als doorstromers krijgen steeds meer problemen om een passende woning te vinden. De prijzen van de koopwoningen zijn momenteel torenhoog en het aanbod aan huurwoningen zit ook zo goed als op slot. De verwachting is dat het de komende jaren zeker niet beter zal gaan worden. De meest genoemde oorzaken zijn het gebrek aan nieuwbouw tijdens de crisis en de aanhoudende vraag naar woningen als gevolg van de sterke groei van het aantal eenpersoonshuishoudens en immigratie. De verwachte tekorten zijn het grootst in de Randstad. Daar besluiten steeds meer jongeren maar thuis te blijven wonen. Ook komen er steeds creatievere alternatieven zoals het wonen in een caravan of in een blokhut in de achtertuin van je ouders.

Hoe kon het zover komen

De afgelopen jaren is er vanuit de overheid vrijwel niets gedaan om het woningprobleem aan te pakken. De regeltjes die er steeds meer bij kwamen hebben eerder belemmerend gewerkt. De werkelijke oorzaak van het woningtekort is misschien wel een geheel andere; het rijtjeshuis. Nederland is traditioneel een land van rijtjeshuizen met tuin, het liefst met een garage voor de auto erbij. Nergens in Europa wonen zoveel mensen in een rijtjeshuis als in Nederland en dat neemt veel oppervlak in beslag. Volgens onderzoek heeft de gemiddelde Nederlander 2 kamers per persoon tot zijn beschikking, tegenover een Europees gemiddelde van 1,6. Als we vanaf nu allemaal met wat minder ruimte genoegen nemen, kunnen we veel meer woningen bouwen om aan de veronderstelde groei van de vraag te voldoen. Maar dat zal niet zomaar gerealiseerd zijn en voorlopig zullen we het nog met de huidige situatie moeten doen.

Hoe richt je jouw huis in?

En als je dan je droomhuis gevonden hebt is het natuurlijk ook wel belangrijk dat je er een beetje leuk en gezellig kunt wonen. Op het gebied van je interieur zijn er zoveel  mogelijkheden dat je bijna niet weet wat je moet kiezen. Ook op het gebied van keukens is er veel te kiezen. Vaak is het ophangen van accessoires in de keuken een probleem. Met Magneettape behoort dit probleem tot het verleden. Hiermee bevestig je magnetische materialen heel eenvoudig. Een neodymium magneet kan zelfs de zwaarste dingen dragen tot wel 500 kilo. Met magneettape maak je het jezelf dus een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *