Weet jij alles van een heftruck?

      Geen reacties op Weet jij alles van een heftruck?

Natuurlijk weet jij wat een heftruck is. Super handig in een magazijn en leuk om te bedienen. Maar weet jij ook wie de heftruck heeft uitgevonden? Of waarom een heftruck met zijn achterwielen stuurt? Van Toyota tot Linde Heftrucks: Wat zijn de overeenkomsten en wat weet je nog niet? Je leest het hieronder.

De uitvinder

De heftruck is in het jaar 1919 uitgevonden door Lester M. Sears. Met zijn bedrijf Towmotor maakte hij Tow Tractors. Zijn bedrijf werd uiteindelijk verkocht aan het bedrijf Caterpillar. Een merk dat nog steeds op de markt is.

De openbare weg

Mag je met een heftruck op de openbare weg? Het antwoord is ja. Echter, er zitten wel restricties aan. Als de heftruck breder is dan 130 centimeter, dan moet de bestuurder in het bezit zijn van een zogeheten T-rijbewijs.

Typen heftrucks

Denk je aan een heftruck? Dan zie je al snel een machine met een vork. Toch zijn er meerdere typen heftrucks op de markt. De meest populaire typen zijn: Palletwagen, Stapelaar, Elektrische heftrucks, Reachtrucks en Orderpickers.

Sturen met de achterwielen

Een heftrucks stuurt over het algemeen met de achterwielen. Waarom? Een heftruck wordt vaak gebruikt in een magazijn en moet nauwkeurig kunnen manoeuvreren. Doordat de heftruck met de achterwielen wordt bestuurd, zorgt het ervoor dat de draaicirkel kleiner wordt. Daarnaast heb je ook minder last van bandenslijtage.

Een heftruck kopen

Wil jij een een heftruck kopen of leasen? Bekijk dan eens het aanbod van Van Dijk Heftrucks in Genemuiden. Contact opnemen? Dan kan via 038 385 5577 of via www.vandijkheftrucks.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *