26 januari 2022

Wat kost een container voor restafval?

2 min read

Eigenlijk is de term restafval helemaal niet op zijn plaats. De term doet namelijk vermoeden dat je in deze container alles kwijt kunt waar de andere containers niet direct een plaats voor bieden. Dat is echter bepaald niet aan de orde. De restafval container huren betekent niet dat je er alles maar in mag gooien. Integendeel zelfs. 

Iedereen onderkent tegenwoordig het belang van het scheiden van afval

We weten sinds enkele jaren allemaal precies wat afval scheiden inhoudt. We hebben zelf thuis al containers voor groenafval, ruimen plastic op in speciale zakken en hebben een container voor oud-papier beschikbaar. De rest zou je, zo zou je denken, een plek kunnen geven in de restafvalcontainer. Dat is echter niet het geval, want er zijn best veel producten die geen plek mogen krijgen in de container van restafval. Desondanks kan het tijdens bepaalde werkzaamheden zeker de moeite waard zijn om een restafvalcontainer te huren. Als je maar weet wat je er wel en niet in kwijt mag, dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken.

Restafval container huren kan een prima oplossing zijn

Restafval is soms een wat vaag begrip, omdat veel mensen onder de rest alles verstaan wat niet in de groene container, de container voor oud-papier en plastic mag. Dat is echter niet het geval. Zeker is wel dat er heel erg veel verschillend afval een plek mag krijgen in de container voor restafval. Dat gaat van as uit de asbak via hydrokorrels en babyvoeding tot scheermesjes en vogelkooizand. Heb je veel van dit afval? Dan is restafval container huren natuurlijk altijd een prima optie.

Wat mag je niet in de restafval container kwijt?

Wat je niet in deze gehuurde container kwijt kunt? Dan moet je denken aan onder andere batterijen, want die kun je in de bekende paarse box kwijt. Ook gloeilampen, ledlampen en tl-lampen horen niet in de restafval container thuis zoals je alles waar een stekker aan verbonden is altijd terugbrengt naar de winkel. Grof vuil? Daar huur je weer een speciale container voor, zoals je ook glaswerk niet in de restafval container deponeert. Ook voor puin en bouwafval huur je weer een speciale container.

Een restafval container huren kan in bepaalde gevallen een prima oplossing zijn. Weet echter wel wat je wel en niet in deze en in de andere beschikbare containers kwijt mag. Het is belangrijk je even goed in de materie te verdiepen.Dat voorkomt je in elk geval een heleboel nawerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *