26 januari 2022

Wat de moederborden van Asus zo bijzonder maakt

1 min read
headset

Er zijn vele techbedrijven op de wereld die allerlei hardware en software maken. Echter, niet veel zijn er zo groot als Asus. Wat begon als een klein bedrijf in 1989 groeide uit tot een gigantische speler op de markt en een van de meest bekende computermerken ter wereld. 

Moederbord Asus

Moederborden

Het begon allemaal in de jaren 80 met een aantal technici en een droom. Na een jaar werken ontwikkelde Asus een moederbord dat uitgroeide tot het populairste ter wereld. Taiwan – waar deze moederborden geproduceerd werden – groeide daardoor uit tot het centrum van de wereld op het gebied van hardware. 

Andere producten

Asus maakt meer dan moederborden. Wellicht ken je ze van de laptops, waar ze ook bekend om zijn. Toch zijn de moederborden de absolute kern van wat Asus groot maakt. In de jaren 90 gingen zij daarom een samenwerking aan met Intel. Samen met dat bedrijf ontwikkelde Asus nog betere producten van destijds ongeziene kwaliteit.

Asus

Gaming en zakelijk

Inmiddels levert Asus veel soorten moederborden voor verschillende doeleinden. Heb je bijvoorbeeld een moederbord nodig voor je gaming pc? Dan kun je prima bij Asus terecht. Maar ook als je computers op je kantoor hebt staan, kun Asus je helpen. 

De gaming serie van Asus is wel speciaal voor deze doelgroep ontworpen. De gaming serie heet ROG, ofwel Republic of Gamers. Het zijn producten van hoogwaardige kwaliteit, speciaal voor een kieskeurige doelgroep ontwikkeld om het beste resultaat te behalen.