26 januari 2022

Een einde breien aan slechte isolatie in huis

2 min read

Veel mensen zijn zich niet bewust van de nadelen die slechte isolatie met zich meebrengt. Men denkt vaak: “ach, dat komt wel een keer. Bovendien, zo slecht is het toch niet”. Maar, niets is minder waar. Zeker als je een eigen huis (of meerdere huizen) in beheer hebt. Het juist isoleren van jouw woning(en) kan namelijk voor een flinke vermindering zorgen van het een en ander.

Benieuwd wat de voordelen zijn van goede isolatie, welke manieren er allemaal zijn om jouw woning(en) te isoleren en hoe je kan bepalen welke vorm het meest bij jouw situatie aansluit? Lees dan dit blog voor alle informatie die je nodig hebt over isolatie.

Beginnen bij het begin

De vuistregel bij het kiezen van juiste isolatie is: isoleer alles wat in direct contact staat met de buitenlucht. Zo zijn er drie veelvoorkomende soorten isolatie te onderscheiden. Deze zijn respectievelijk: muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. In dit blog zullen we de eerste twee veel voorkomende varianten aankaarten.

Vloerisolatie

Het spreekt in essentie voor zichzelf wat vloerisolatie inhoudt. Het is namelijk het isoleren van de vloer. De meest voorkomende reden om een vloer te isoleren is in verband te brengen met de kruipruimte onder het huis. Hier kan namelijk nogal wat warmte naartoe vervliegen, wat erin resulteert dat er kou ontstaat op de begane grond. Het leggen van vloerisolatie lijkt op het eerste gezicht een klus die veel tijd nodig heeft maar dat valt eigenlijk best mee. het ligt er natuurlijk ook aan of je besluit om de vloer zelf te isoleren of dat je het door een professional laat doen.

Wanneer je toch besluit om zelf de vloeren te isoleren is het goed om te overwegen waar je de isolerende materialen gaat aanschaffen. Het is namelijk zo dat vloerisolatie kopen de nodige voorkennis behoeft. Let hier dan ook goed op bij het kopen van de materialen.

Isolatie van de muren

In plaats van isolatie voor de vloer, kan je ook nog kiezen om de muren te laten isoleren. Het ligt dan ook een beetje aan de situatie welke van deze twee opties het beste bij jouw woning aansluiten. Verlies je veel warmte door de vloer, kies dan voor vloerisolatie. Merk je toch dat je muren wat kouder zijn en hierdoor veel warmte verloren gaat? Kies dan voor muurisolatie. Er zijn verschillende manieren waarop je de muur kan isoleren. Informeer voor deze opties bij een specialist.

Merk je dat het probleem niet zit in de muur, maar bij de radiator zelf? Dan kan je beter radiatorfolie kopen. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte aan de achterkant van de radiator niet uitstraalt naar de muur – waardoor de warmte binnen in huis blijft en niet naar buiten vervliegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *