26 januari 2022

Hoe ik van mijn hobby mijn werk maakte

2 min read

Ben jij ook een enorme fan van breien? Dan ben je niet de enige! Breien is door de jaren heen steeds meer en meer populair geworden. Breien heeft een reputatie dat het alleen is weggelegd voor oude vrouwtjes. Als je denkt aan breien denk je waarschijnlijk aan oude omaatjes die in hun schommelstoel voor de open haard zitten te breien. Ik heb leren breien van mijn oma, en was hier al vanaf jongs af aan mee bezig. Ik vond het geweldig! Lees hier hoe ik van mijn brei hobby ook mijn werk heb gemaakt

Een uit de hand gelopen hobby

Zoals ik eerder al zei heb ik geleerd om te breien van mijn oma. Ik ben altijd een enorm familiemens geweest en was dan ook graag bij mijn oma. Mijn oma was een echte ouderwetse oma, en keek bijvoorbeeld niet echt tv. Ze hield ervan om te breien, dus breien is wat we deden als ik bij haar was! Ze leerde mij alle fijne kneepjes, en ik begon er ook echt plezier in te krijgen. Dus als ik ‘s avonds zelf voor de tv zat thuis, pakte ik mijn breinaalden erbij en ging ik aan de slag! Het fijne aan breien vind ik dat het heel erg rustgevend werkt. Het is insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden, achter elkaar door. Dit klinkt voor veel mensen waarschijnlijk super saai maar voor mij werkt dit enorm rustgevend, bijna als een soort mediteren.

Met plezier geld verdienen

Ik kreeg veel complimenten van mijn vriendinnen, ze vroegen me om voor hun ook breiwerkjes te maken. Waar ik echt populair mee ben geworden zijn gebreide topjes, die als een soort bikinitopje gedragen kunnen worden. Ik maakte ze in alle verschillende kleuren en maten, en begon ze eerst te verkopen aan vriendinnen. Toen begon ik via Instagram veel aanvragen te krijgen en maakte ik een account aan. Binnen no-time verkocht ik meerdere topjes per dag! Ik kocht verpakkingsmateriaal bij een groothandel zodat ik goedkoop kon verzenden. Ik maakte een speciaal Instagram account waarop mooie foto’s te zien waren van de topjes, en de aanvraag stroomde binnen! Ik maak de topjes nu zelfs op maat, en precies in de kleur die mensen willen. Soms krijg ik het zo druk dat ik mensen een tijdje moet laten wachten, maar mijn vriendin helpt me af en toe met het breien waardoor we in dubbel tempo kunnen.

Het moraal van dit verhaal is: als je echt je best doet kun je van elke hobby ook je werk maken!