26 januari 2022

Heren kleding

2 min read

Voor steeds meer mannen wordt mode ook een belangrijker onderdeel in hun leven. Er stijlvol bij lopen is ook voor mannen erg leuk natuurlijk. Over het algemeen hebben meer vrouwen interesse in fashion dan mannen. En we zien ook steeds meer billboards met mannen modellen erop. Zoals elke kleding is heren kleding door de jaren heen heel erg veranderd. Waar we vroeger vooral statige pakken en overhemden zagen is dit nu wat meer veranderd naar een casual/sporty look. Ook qua trends zien we van alles voorbij komen. We zitten nu alweer even in de herfst en dit betekent natuurlijk ook weer volop nieuwe trends!

Trends najaar

Waar sommige wintercollecties nog weleens vol wit en kleur zaten, is het kleurenpalet dit seizoen vooral erg donker en klassiek. Bij sommige fashionshows werd er een soort ‘gothic light’ geshowd, van top tot teen in zwart, inclusief piercingachtige neus- en oorsieraden. Daarnaast zagen we veel navy blue voorbijkomen waarbij eveneens de complete look uit dezelfde kleur bestond. Door het gebruik van lagen en verschillende kleurtonen bleven de outfits toch nog erg interessant. Als je toch wat meer van lichte kleuren houdt is camel, beige en lichtgrijs deze winter ook goed! De klassieke coltrui komt ook weer helemaal terug. Dit wordt vaak gecombineerd onder een gewone pullover of onder een overhemd, super stijlvol! Dit najaar is ook alles oversized! Van grote teddyjassen tot oversized T-shirts. Een oversized T-shirt of sweater komt vaak zelfs tot de bovenbenen! Het oversized geldt niet alleen voor bovenkleding maar ook voor onderkleding! Een wijde pantalon met misschien zelfs wel flared pijpen is dit najaar helemaal hot! Dit valt ook goed te combineren met de coltrui die hierboven is genoemd of de oversized sweater.

Kleding merken

Waar jij je kleding koopt is natuurlijk helemaal persoonlijke voorkeur. De een houdt meer van designer kleding en de ander houdt meer van wat goedkopere kleding. Op veel online websites vind je bovenstaande items. Ook kan je voor het najaar wat lekkere relaxkleding bestellen. Een fijn trainingspak is altijd welkom natuurlijk. Bij black bananas hebben ze een ruim assortiment aan trainingspakken. Voor wat leuke oversized T-shirts of sweater zit je bij het merk dsquared goed. Ook zou je is bij merken als Kenzo, Iceberg en Tommy Hilfiger kunnen kijken. Als je niet zo van designer kleding houdt zijn winkels zoals Zara, H&M en The Sting misschien wat voor jou! Deze winkels hebben ook een website waar je lekker op kan kijken.