26 januari 2022

heerlijke recepten voor het kerstdiner

2 min read
kerstdiner recepten

heerlijke recepten voor het kerstdiner

Sinterklaas is al weer bijna in het land, dus het is ook al wel tijd om alvast te kijken wat je dit jaar gaat eten met kerst. Met kerst wil je vaak wat luxer dineren als de rest van het jaar en het is dan ook handig om hier vooraf al leuke kerstdiner recepten bij te zoeken. Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden, in dit artikel willen we je wat inspiratie geven voor enkele heerlijke kerstdiner recepten.

De klassieker de garnalencocktail

Wat heb je er voor nodig? romaine sla, Hollandse garnalen, crème fraîche, mayonaise, een citroen, een sinaasappel en wat paprika poeder.

Hoe maak je het? Zoek een leuk glaasje uit en leg hier wat blaadjes sla in. Snijd vervolgens de sinaasappel in partjes. Leg de garnalen en de sinaasappels gemengd met elkaar op de blaadjes sla. Maak dan een lekker sausje door de crème fraîche, met de garnalen en het sap van een halve citroen en de paprikapoeder te mengen. Giet vervolgens het sausje over het garnalen sinaasappel mengsel en je kunt gaan genieten van een heerlijk voorgerecht.

kerstdiner recepten

Zalm met een lekkere korst en haricots verts en aardappelpuree

Wat heb je er voor nodig? zalm, amandelen, peterselie, beschuit, mosterd, honing, olie, citroensap, haricots verts en aardappelpuree.

Hoe maak je het? Maak eerst een mengsel met de amandelen, het beschuit en de peterselie in de keukenmachine. Meng hier vervolgens de olie, honing en mosterd door. Leg de zalm in een ovenschaal en doe er wat citroensap, peper en zout overheen, leg hier bovenop het mengsel uit de keukenmachine. Plaats dit vervolgens 10 minuten in de oven op 200 graden. Kook ondertussen de haricots verts en maak de aardappelpuree. Leg de haricots verts op een bord, leg hier de zalm overheen en maak wat leuke toefjes met de aardappelpuree op het bord.

Om lekker te kunnen genieten met kerst kan je de gerechten natuurlijk een keer voorkoken. Zo weet je zeker dat ze lukken tijdens kerst en kan je nu alvast genieten van een heerlijke maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *