8 december 2021

Genieten van rust en stilte op een van de groene campings in Friesland

3 min read

Als je in de Randstad woont of gewoon in een stadse omgeving, dan is het niet zo gek dat je daar af en toe even uit wilt ontsnappen. Aan de ene kant is het leuk dat je je in het centrum van alle activiteit bevindt. In een stad als Amsterdam of Rotterdam heb je alles bij de hand wat je als moderne burger nodig hebt. Je kunt naar de bioscoop, lekker uit eten in 1 van de vele restaurants, je hebt schouwburgen en theaters tot je beschikking en je kunt uiteraard veel kroegjes en andere leuke eet- en drinkgelegenheden bezoeken. Maar tegelijkertijd heb je ook altijd heel veel mensen om je heen. Het is in een stad nooit stil en de duisternis kan nooit helemaal doorzetten vanwege het vele kunstmatige licht. Dit soort dingen zorgen er dan ook voor dat de menselijke geest snel overprikkelt kan raken in een stedelijke omgeving. Het is dan ook goed om zo’n drukke omgeving af en toe even te verlaten en de rust en natuur op te zoeken. Hiervoor hoef je echter niet meteen naar Noorwegen of Zweden te reizen, hoewel dit zeker goede bestemmingen zijn als je op zoek bent naar vrije natuur. In Nederland heb je ook heel veel natuur als je de Randstad verlaat. In Friesland heb je niks te klagen wat dat betreft. De hoofdstad Leeuwarden is zelf heel klein en zodra je de stadsgrenzen verlaat, dan bevind je je eigenlijk direct al tussen de weilanden. In Friesland is er dan ook genoeg te vinden als je op zoek bent naar natuur, rust en stilte. Maar je moet dan uiteraard wel even een accommodatie vinden waar je tijdens je vakantie in Friesland kunt verblijven. Wat dat betreft doe je er goed aan om te kijken of je leuke campings in Friesland kunt vinden. Wat is er nou lekkerder dan om midden in de natuur te genieten van diezelfde natuur en de bijhorende rust? Maar dan moet het wel een groene camping zijn en niet een toeristencamping. Gelukkig kun je via kgc.nl op zoek gaan naar groene en kleine campings in Friesland. Via deze site vind je namelijk alleen maar groene en kleinschalige campings in Friesland en andere provincies. kgc staat namelijk voor karaktervolle groene campings. Als je via deze site op zoek gaat naar campings in Friesland, dan zal je geen campings voor het massatoerisme tegenkomen. Deze kun je juist vermijden door te zoeken via kgc.nl. De site filtert voor jou al die massale campings in Friesland eruit, zodat je altijd goed terecht komt.

Boek een van de groene campings in Friesland

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt uit al die groene en karaktervolle campings in Friesland, dan kun je uiteraard ook direct een plekje op de camping reserveren. Als je je eigen tent meeneemt, dan hoeft er ook geen accommodatie beschikbaar te zijn. De kans is dan ook groot dat er voldoende ruimte is op de camping. 

Bekijk de vele groene campings in Nederland via kgc.nl

Je kunt via de site uiteraard genoeg campings in Friesland vinden, maar als je liever ergens anders vakantie viert, dan kun je ook bij kgc terecht. Zo kun je via de site ook campings vinden in: 

  • Limburg
  • Overijssel
  • Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *