26 januari 2022

Een ongeluk in de bouw

2 min read

Al een tijdje houd ik mij als vakman bezig met werkzaamheden in de bouw. Voorheen hield ik mij vooral bezig met het renoveren en het opknappen van huizen, maar ik ben nu vooral bezig met allerlei werkzaamheden in de bouw. Er zijn veel dingen die mij aantrekken van het werk van een vakman. Ik ben niet echt gebonden aan vaste werktijden al beschik ik wel over een vast schema. Maar ik kan veel dingen zelf bepalen en ik heb veel eigen verantwoordelijkheid en zeggenschap. Ik ervaar die vrijheid juist als erg fijn, terwijl ik ook snap dat anderen het juist prettig vinden om voor een baas te werken. Dat heb ik eerst ook geprobeerd, maar ik vind het prettiger om mijzelf te verhuren en om een eigen netwerk op te bouwen. Het leven van een vakman brengt natuurlijk ook onzekerheden met zich mee, maar ik vind de voordelen van het werk zwaarder wegen dan de nadelen van het werk. Het werken in de bouw is bovendien niet geheel zonder risico’s. Naast dat het werk in de bouw ook vele voordelen kent, blijven er altijd risico’s aanwezig waar je rekening mee dient te houden. Hoewel er veel veiligheidsvoorschriften zijn en je gebruikt moet maken van alle mogelijke bescherming, blijft de kans altijd aanwezig dat er een ongeluk kan gebeuren.

Blijft risicovol

Het werk in de bouw is over het algemeen fysiek zwaar werk. Ik krijg er wel veel voldoening van en ik vind het leuk werk om te doen, maar het blijft een risicovol beroep. Voorheen heb ik eigenlijk nog nooit te maken gehad met een ongeluk waarbij ikzelf betrokken was. Maar een aantal weken geleden ben ik toch jammer genoeg wel terecht gekomen in een ongeluk. Tijdens het werk is er iets van een paar verdiepingen naar beneden gevallen. Ik was net op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Er is namelijk een stuk gereedschap naar beneden gevallen precies op mijn hoofd. Ondanks ik een beschermhelm droeg, had ik toch aardig wat last van de harde klap. Niet alleen op het moment zelf, maar ik heb een aantal dagen daar last van gehad. Nadat ik langs de dokter ben gegaan voor een controle, kreeg ik te horen dat ik een vorm van letselschade heb opgelopen. Dat was geen goed nieuws en daar was ik natuurlijk niet blij mee. Ik heb het daar niet bij gelaten, maar ik heb juist actie ondernomen. Ik vond dat ik wel recht had op een letselschadevergoeding of in ieder geval een soort van tegemoetkoming. Het proces loopt nog, maar ik heb goede verwachtingen op een positieve uitslag.