26 januari 2022

Een nieuwe pianokruk kopen

2 min read
pianokruk

Wanneer je de piano bespeelt weet je dat er een aantal factoren zijn die erg belangrijk zijn tijdens het spelen. Een van deze factoren is bijvoorbeeld de pianokruk. Wanneer je namelijk geen goede kruk hebt tijdens het spelen ga je je hieraan irriteren. Er zijn dan ook verschillende dingen wat er mis kan zijn met de kruk. Als eerste heb je bijvoorbeeld het kussen waar je op zit. Wanneer deze dun of afwezig is zul je op een houten plank zitten. Dit is niet comfortabel en zal ook voor de nodige problemen kunnen zorgen. Verder moet je de stoel ook in hoogte kunnen verstellen. Niet iedereen zal namelijk even lang zijn. Gelukkig is dit bij vrijwel elke kruk mogelijk.

pianokruk

Lijm of schroeven?

Ten tweede kom je bij het punt van monteren. Je hebt namelijk verschillende manieren waarop de kruk in elkaar kan worden gezet. Als je naar de poten gaat kijken zie je dat deze met lijm zijn vast gemaakt of met schroeven. De variant met schroeven is vaak een minder kwalitatieve kruk. Dit komt omdat er dan een kans aanwezig is dat na veel gebruik de pianokruk kan gaan piepen. Dit is zeer vervelend, helemaal wanneer je een pianostuk aan het spelen bent. Dit zal het hele pianostuk verpesten en kan ook je concentratie verstoren. Dit is zeer vervelend wanneer je serieus bezig bent.

Formaat

Daarnaast is het ook fijn om een comfortabele pianokruk te hebben die niet te groot is maar ook niet te klein is. Een te kleine kruk spreekt voor zich, hier kun je namelijk niet lekker op zitten en zal dan ook pijn kunnen gaan doen. Een grote kruk is daarentegen ook niet fijn. Je kunt dan wel een stukje naar voren gaan zitten, maar het beste zal zijn om een kruk te hebben die precies goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *