26 januari 2022

Een brei-speciaalzaak openen?

2 min read

Al een tijdje zit ik met dit idee in mijn hoofd en denk ik veel over de volgende vraag na: "Zal ik een speciaalzaak in brei-artikelen openen of niet?". In deze blog neem ik jullie graag mee in dit proces en natuurlijk hoop ik stiekem dat jullie ook advies voor mij hebben. Er zijn natuurlijk veel voor- en nadelen van het beginnen van een eigen zaak. Helemaal in een niche markt zoals breien. En als ik het ga doen, ga ik dan een fysieke winkel openen en een webshop of één van beide? Genoeg dingen om over na te denken dus en om rekening mee te houden. Lees snel verder voor meer.

In de winkelstraat en/of online

De eerste vraag is natuurlijk of ik dan een winkel zou willen openen in de winkelstraat of dat ik ga voor een online brei speciaalzaakje. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. Het voordeel van een fysieke locatie is natuurlijk dat je een ontmoetingsplek voor brei-liefhebbers kunt creeëren. Ook is het altijd fijn om de materialen in je handen te houden en te voelen, voordat je een aankoop doet. Echter, het nadeel van een eigen plekje in de winkelstraat is natuurlijk wel het hoge prijskaartje. Het huren van een pand, het inrichten van de winkel en het beatlen van personeel dat altijd aanwezig meot zijn, is natuurlijk niet goedkoop. Helemaal in tijden van crisis zoals nu, is het openen van een winkel misschien niet de meest verstandige keuze. Zal ik dan maar eens eerst rustig aan online beginnen? Dit is relatief makkelijker op te zetten, al komen er natuurlijk nog steeds allerlei dingen bij kijken. Bijvoorbeeld de logistieke kant van zaken, maar ook de vraag: weten mensen mij wel te vinden?

Naamsbekendheid creeëren

Als ik een eigen brei speciaalzaakje ga openen is het dus erg belangrijk dat liefhebbers mij ook weten te vinden. Van alleen toevallige voorbijgangers in de winkelstraat en/of mensen die de URL van mijn webshop rechtstreeks intypen kan ik niet rondkomen. Daarom is het dus ook van belang dat ik vast nadenk over de marketing en promotie van mijn toekomstige winkeltje en merk. Kan ik een artikel krijgen in een vakblad of kan ik een advertentie laten zetten? Wil de lokale krant langskomen om een interview af te nemen over nieuwe ondernemers in de stad? Hoe kan ik er voor zorgen dat mensen mij weten te vinden als ze zoeken op Google of kan ik ook op andere websites online adverteren

Zoals je ziet zit ik met nog enorm veel vragen en heb ik nog veel dingen te regelen voordat ik mijn droom kan waarmaken. Toch heb ik na dit schrijven van dit artikel nog meer zin om hiervoor keihard aan de slag te gaan! Heb jij nog tips? Laat het me weten.