26 januari 2022

Verbouwen of eigen huis bouwen doe je zo!

2 min read

Deze keer eens een andere blog dan over breien! Ga je binnenkort verhuizen of ga je jouw eigen huis bouwen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende elementen die zich voor kunnen doen. Daarnaast is het belangrijk dat je veilig te werk gaat en dat alles gaat zoals je wil dat het gaat. Een goede planning en duidelijk communicatie is hierbij erg belangrijk. In dit artikelen nemen we je mee in alles wat er komt kijken bij het verbouwen van je huis of het bouwen van je eigen huis. We laten zien wat je beter wel en wat je beter niet moet doen en hoe je snel grote stappen kan maken.

Zorg voor structuur en een planning

Wanneer je een huis gaat bouwen/verbouwen is het belangrijk dat je de juiste structuur maakt voor je huis. Wanneer je dit niet doet dan kan het zijn dat alles niet gaat zoals je wil. Aangezien je met veel externe partijen te maken hebt (aannemers, leveranciers van spullen enz.) is het belangrijk dat je weet wie wanneer komt en kan komen. Het kan bijvoorbeeld niet zo zijn dat de vloerlegger komt voordat het beton goed is gehard. Hierbij is het belangrijk dus dat je een planning hebt. Maar het is ook belangrijk om flexibel te zijn. Wanneer je flexibel bent loop je niet tegen tegenslagen aan. Bij het verbouwen of bouwen van een huis lopen veel dingen vertraging op. Dit komt omdat bijvoorbeeld spullen niet op tijd geleverd konden worden of dat er tijdens het verzenden bepaalde spullen zijn kwijtgeraakt.

Isolatie is belangrijk

Wanneer je vanaf het begin van het bouwen van een huis focust op de isolatie, heb je daar later veel profijt van. Niet alleen wanneer het koud is buiten maar ook wanneer het warm is. Isolatie kan je in verschillende elementen terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ook wel HR glas genoemd. Door goed te isoleren houd je bijvoorbeeld warme lucht buiten, waardoor het in je huis lekker koel zal zijn. Andersom werkt het natuurlijk ook. Wanneer het buiten koud is, blijft het binnen in huis lekker warm. Hierdoor hoef je ook niet te veel aan de kachel te draaien, waardoor je waarschijnlijk een stuk minder kosten kwijt bent aan het stoken van kachel.

Met deze tips kan je al aardig ver komen! Er zijn nog veel meer praktische punten waarop je moet letten. Dit verschilt heel erg per huis en doel van je huis.