8 december 2021

Dit zijn de beste multiplayer games die nog uitkomen in 2021

2 min read

2021 gaat al richting het einde. En wat een jaar voor games is het geweest. Hoewel spellen als warframe grote vertragingen opliepen in hun updates vanwege corona hebben we ook een groot aantal spellen gezien die uitkwamen op een groot aantal PC stores: Ubisoft Store, Steam, Origin. Maar de beste multiplayer spellen kunnen nog komen. Om niet te zeggen dat we al geweldige spellen gehad hebben. Genshin impact was een grote daarvan. Dat spel had inderdaad een grote impact. Wat ze te danken had aan het feit dat het gratis was en dat je het heel vloeiend kan spelen. En het ziet er mooi uit.

Gratis of betaald multiplayer

Dat brengt ons bij een belangrijke vraag: moeten multiplayer games gratis zijn of betaald? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Servers kosten veel geld dus MMO’s (hebben de duurste servers) vragen zelfs geld per maand. Maar aan de andere kant geeft het multiplayer aspect je ook kansen. Kijk maar naar Warframe. Het spel is volledig gratis en je kunt zonder iets uit te geven aan het spel een goede tijd hebben. De premium currency is zelfs relatief makkelijk te krijgen door in game items te farmen en die weer te verkopen aan andere spelers. Maar het spel lokt je wel uit om geld uit te geven en Warframe geeft mensen met geld echt de kans om er mee te pronken.

Wat komt er dan nog?

De grote multiplayer spellen die nog uit moeten komen zij Call of Duty Vanguard, Battlefield 2042, en Final Fantasy XIV: Endwalker. De eerste twee ken je waarschijnlijk wel. Maar Final Fantasy is misschien een onbekende. Het is een MMORPG dat zich afspeelt in Final Fantasy universum. Een wereld bekende franchise dat uit Japan komt. Final Fantasy is bekend geworden om haar liefde voor middeleeuwse fantasy besprenkeld met science fiction. De gunblade is gepopulariseerd door Final Fantasy. Het is een zwaard met een geweer erop. Het wapen is compleet onbruikbaar in het echt maar in een fantasie kan alles. Endwalker is een uitbreiding op Final Fantasy XIV waar veel mensen met smacht op wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *