26 januari 2022

Het gebruik van resin om te hobbyen!

2 min read

Sinds ik met pensioen ben gegaan heb ik veel meer tijd om te hobbyen aan projecten die ik leuk vind. Zo heb ik mij altijd al veel bezig gehouden met knutselen en klussen en ik geniet hier ontzettend van. Iets dat ik altijd graag doe is het werken met resin art. Resin art is bij veel mensen enigszins bekend al klinkt de naam velen vreemd in de oren. Resin bestaat uit epoxy (ook wel epoxyhars genoemd) en kan worden ingezet voor veel verschillende klussen en objecten. Graag geef ik je een goed beeld van alle mogelijkheden en toepassingen ervan zodat je weet waar je zelf aan zou kunnen knutselen!

Hoe gebruik je resin precies?

Resin bestaat uit epoxy en (glitter)pigmenten waarmee je aan verschillende projecten kunt werken. Vooral het maken van kunstwerken, schilderijen en kleurrijke projecten wordt gedaan door het gebruik van resin. Er bestaan ontzettend veel verschillende toepassingen en mogelijkheden met de resin van Mr. Boat en ik zou je willen aanraden om eens te kijken naar het volgen van een workshop. Zo leer je precies wat je er allemaal mee kunt! Natuurlijk kun je ook gewoon zelf aan de slag. Zelf werk ik veel met resin in combinatie met objecten, foto's, schilderijen, tafels en meer. Resin bestaat dus uit hars welke uithard. Door epoxyhars in te zetten creëer je een sterke en heldere laag op of over jouw object. Al binnen enkele uren is de resin uitgehard waarna er een strakke en glimmende (of juist matte) laag ontstaat. 

Mijn eigen ervaring

Uit eigen ervaring weet ik dat epoxyhars, resin of resin art (wat ongeveer hetzelfde betekent) zorgt voor een zeer mooie afwerking van jouw project. Of je nu aan de slag gaat met kunst, schilderijen, tafels of met andere creaties, voor alles kun je resin gebruiken. Ik ben dan ook zeer tevreden met dit product en vind het leuk om ermee te experimenteren. Een tip die ik je zou willen geven is om je goed in te lezen wat voor producten en vooral verhoudingen je nodig hebt voor jouw project. Zo is het belangrijk om de juiste benodigdheden te bestellen om veilig met dit product te kunnen werken. Je kunt veel verschillende kleuren en glans toepassen en elk heeft weer verschillende voordelen. Ik hoop dat je in ieder geval enthousiast bent geworden om met dit leuke resin product aan de slag te gaan. Neem eens een kijkje bij Mr. Boat op de website en ontdek met wat voor soort project jij aan de slag wilt!