26 januari 2022

De 6 grootste voordelen van tapijttegels

2 min read

Het kan je bijna niet ontgaan zijn; het leggen van tapijttegels in woningen is razend populair! Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van het leggen van tapijttegels in bijvoorbeeld hun slaapkamer, woonkamer of in de kinderkamer. Overweeg jij ook om tapijttegels te leggen in jouw woning? Dat is een goede keuze, want het leggen van een vloer wordt met tapijttegels enorm gemakkelijk! Ben jij benieuwd wat de belangrijkste voordelen zijn van het gebruiken van tapijttegels als vloerbedekking? Lees dan snel verder! 

Gemakkelijk te plaatsen 

Een erg belangrijk voordeel van het kiezen voor tapijttegels, is het gemak waarmee je ze kunt leggen. Je kunt tapijttegels gemakkelijk bijsnijden om in de ideale afmetingen voor de kamer waarin je ze gaat gebruiken, en je kunt ze vrijwel overal plaatsen. Het enige waar de ondergrond aan moet voldoen, is dat deze hard, vlak en droog is als je de tapijttegels gaat leggen. Daarnaast kun je deze vloer leggen zonder dat je al je meubels uit je kamer hoeft te halen; je kunt deze simpelweg verplaatsen naar het stuk waar de vloer al gelegd is. 

Gemakkelijk te verwijderen

Doordat je tapijttegels kunt leggen zonder dat je ze vast moet lijmen, is het gemakkelijk om de tegels weer te verwijderen. Je beschadigt hiermee de ondervloer niet en kunt een stuk van de vloer dus ook makkelijk vervangen door een andere tapijttegel, bijvoorbeeld wanneer er een vlek in het tapijt is gekomen die je er niet meer uit krijgt.

Opnieuw te gebruiken bij verhuizing

Ga je verhuizen? Dan kun je je vloer gewoon meenemen! Je kunt de tapijttegels gemakkelijk weer verwijderen en verplaatsen, zonder dat je hierbij last krijgt van lijmresten. Zo kun je de vloer ook in je nieuwe woning gebruiken en bespaar je op de aanschafkosten voor een nieuwe vloer! 

Gemakkelijk te onderhouden

Tapijttegels zijn zeer gemakkelijk in onderhoud; simpelweg regelmatig stofzuigen volstaat. Zorg er daarnaast wel voor dat je, wanneer je iets op het tapijt knoeit, dit direct schoonmaakt met een vochtige doek. 

Comfortabel 

Een vloer die bestaat uit tapijttegels, is heerlijk zacht aan de voeten en voelt lekker warm aan. Dit is niet alleen een waar feest voor je eigen voeten, maar de zachte ondergrond is ook perfect voor in de kinderkamer. Met een vloer van tapijttegels kan een kind rustig omvallen, zonder met het hoofdje op een harde ondergrond te komen en zich zo ernstig te bezeren. 

Budgetproof opties

Tapijttegels hoeven niet duur te zijn! Je kunt door simpelweg te zoeken op restpartij tapijttegels vaak voor een zeer lage prijs al een erg mooie vloer aanschaffen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *