26 januari 2022

Accessoires in de badkamer

2 min read

Tegenwoordig is het steeds populairder geworden om je badkamer aan te kleden met allerlei leuke accessoires. Je kan het zo gek niet bedenken, maar er is wel een product te bedenken dat ook in jouw badkamer past. Omdat er zo veel verschillende accessoires zijn, hebben wij in dit blog een paar van de meest voorkomende voor jou op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Planten

Niet alleen in jouw tuin of woonkamer is het nu helemaal hot en happening om planten te gebruiken, maar ook in de badkamer! Je kent de term ‘urban jungle’ zeker wel. Dit concept heeft zich het afgelopen jaar ontpopt tot een waar paradijs voor planten in jouw huis.

Kies voor in jouw badkamer planten die tegen een vochtige ruimte kunnen. Denk hierbij aan sanseveria (vrouwentongen), klimop of varens. Plaats de planten vervolgens op een mooie en hoge plek als het kan. Dit geeft je namelijk wat meer het ‘jungle’ gevoel.

Een leuk idee is om ze aan de douchewand te hangen. Wel aan de buitenkant natuurlijk. Heb je geen douchewand? Dan kan je een douchewand kopen bij douche-concurrent.nl. hier hebben ze een ruim aanbod in mooie en moderne douchewanden. Je vind er zeker weten eentje die bij jouw interieur past!

Kleedjes en muurbreisels

Een andere trend die je steeds vaker en meer terug ziet komen in de badkamer is het gebruik van handgemaakte kleedjes. Nu zijn wij een blog die gerelateerd is aan breien, dus wij kunnen ons geluk niet op met deze trend.

Je ziet steeds vaker dat er gehaakte accessoires zoals kleedjes en wanddecoratie te vinden zijn in badkamers. Ze liggen ook wel eens over een badkamermeubel, maar daar dienen ze dan vaak als onderzetter en komen ze naar ons idee niet helemaal mooi tot hun recht.

Het leuke van deze trend is dat je het helemaal aan jezelf eigen kan maken. Als je een beetje handig bent of al kan breien en haken, is dit een heel leuk tijdverdrijf om jezelf mee bezig te houden. Iedere keer dat je dan over het kleed loopt in de badkamer zal je dan ook zien dat je een blij gevoel krijgt en denk ‘goh, dat heb ik gemaakt!’.

Vaker voorkomende accessoires

Behalve deze twee nieuwe trends in badkameraccessoires, heb je ook nog de wat meer algemeen bekende items.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een doucherekje of een zeepbakje. Dit lijken hele saaie items om toe te voegen aan de badkamer, maar als je er een vind met een mooie print of simpelweg van mooi materiaal kan het juist een mooie maar subtiele toevoeging vormen voor de badkamer.