26 januari 2022

Alles weten over jeu de boules

1 min read
Jeu de boules

Ben je een beginner of een echte fan van jeu de boules en wil je meer informatie over deze leuke sport? Hier kom je er meer over te weten. Van de geschiedenis van de sport tot de verschillende ballen die te verkrijgen zijn

De geschiedenis

Als je een gemiddelde Nederlander zou vragen waar het vandaan komt zou hij of zij Frankrijk zeggen. Maar dit is helemaal niet waar. Het komt oorspronkelijk uit Griekenland. Voor de Grieken was het in het begin een krachtsport. Uiteindelijk werd de sport aangepast door de Romeinen. De Romeinen maakten er een beheindigheidsspel van. Dit behendigheidsspel is al die tijd het zelfde gebleven en is nu nog steeds de sport die we kennen. Maar waarom klinkt het zo Frans als het van de Grieken en Romeinen af komt? Naar loop van tijd werden er nieuwe sporten bedacht door de Romeinen en ze lieten dit links liggen. Maar in bepaalde gebieden in Frankrijk was het spel razend populair. Zij gingen er mee door en daardoor gaan er jaarlijks heel veel Nederlanders naar Frankrijk voor dit spelletje. 

In Nederland zijn er ongeveer 17600 jeu de boules spelers die geregistreerd zijn. Deze spelers horen allemaal bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). In nederland zijn er meer dan 200 verschillende verenigingen die zich hebben aangesloten bij deze bond. Veel Nederlanders gaan elk jaar op vakantie om naar een toernooi te gaan om dan met andere mensen deze sport te kunnen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *