Winkels en Boeken


Hoe kom ik aan patronen???

Het gebeurt steeds vaker dat ik verzoeken krijg om specifieke patronen. Bijvoorbeeld voor handschoenen, bolero's, kabeltruien of noorse truien.

Ik ben niet zo goed dat ik al die patronen zo uit mijn mouw schudt! Ik heb een kast vol breiboeken waar ik mijn inspiratie uithaal. Op deze website probeer ik het zo algemeen mogelijk te houden zodat je je eigen fantasie kunt gebruiken. Voor specifieke patronen zul je toch echt een boek moeten kopen....

Er zijn echt nog wel breiboeken te koop, op diverse websites van handwerkwinkels, maar ook in tijdschriftenwinkels vindt je ze nog. Ook bij hobbywinkels zijn vaak nog breiboeken verkrijgbaar. Breiboeken zijn best prijzig, maar als je ze bewaart heb je er later altijd nog iets aan. Mijn ervaring is dat ik later iets zoek en dat vaak terugvind in een ouder breiboek.

Boeken over breien:

Er worden weer zulke leuke boeken geschreven over breien. Sjaals breien, babykleertjes, knuffels, mutsen, omslagdoeken, kerstballen... Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een boek over. Vaak zijn ze ook niet zo heel erg duur. Tik in het zoekvak "Breien" in en voila! Bol.com heeft ze allemaal dus je hoeft er de deur ook niet meer voor uit...
Online winkels

Via internet is heel makkelijk aan breigaren te komen tegenwoordig. Over het algemeen komen de kleuren van de garens goed overeen met de werkelijkheid en is er veel informatie over de garens bij vermeld, zoals de naalddikte, samenstelling en looplengte.

Klik hier voor diverse adressen

Handwerkwinkels:

Er is nog steeds een flink aantal "echte" handwerkwinkels in Nederland en België. Op de sites van de Gouden Gids Nederland en Gouden Gids België kun je onder de rubriek wolartikelen en breiwol en de rubriek handwerkartikelen de adressen vinden.

In tweedehands boekenwinkels vindt je vaak nog prachtige oude boeken over breien, vroeger konden ze er wat van......